Netwerkbeheer

Netwerkbeheer

Met vakkundig netwerkbeheer zorgt Aplus voor het zorgeloos beheer van uw IT-omgeving, zodat u met uw dagelijkse werkzaamheden bezig kunt zijn. Hiermee zijn we verantwoordelijk voor de volledige infrastructuur van uw ICT. Hierbij kunt u denken aan computers, servers, routers,switches en alles wat er komt kijken bij het verbinden van de werkplekken en apparatuur binnen uw organisatie. Als eindverantwoordelijke voor uw netwerkbeheer draagt Aplus de zorg voor de capaciteit, functionaliteit en integriteit van uw infrastructuur.

Onze taken binnen netwerkbeheer

Onze rol als netwerkbeheerder kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte van uw organisatie. We kunnen technische ondersteuning leveren bij problemen, maar u ook op strategisch niveau adviseren over de opzet en inrichting van uw netwerk. Daarnaast kunnen u en uw collega’s gebruik maken van onze helpdesk, waarbij we op afstand hulp kunnen bieden bij problemen. Mochten er in uw netwerk onverhoopt toch een storing optreden of komt uw netwerk om onvoorziene redenen plat te liggen, dan kunt u rekenen op onze hulp. Op onze helpdesk werken verschillende gecertificeerde specialisten die allemaal hun vak verstaan als het om netwerkbeheer gaat. Uw continuïteit is hun grootste zorg.

Pro-actief netwerkbeheer

Maar het liefst voorkomen we zulke vervelende storingen door gewoon goed voor uw netwerk te zorgen. Waar netwerkbeheer vroeger vooral reactief was, streeft Aplus naar een pro-actieve houding. Dat betekent dat we uw netwerk op afstand monitoren, zelf afwijkingen constateren en hierop acteren. Daarnaast zorgen we dat uw hard- en software up-to-date blijft, zodat u blijft verzekerd van een goede werking en een veilig netwerk. Ook denken we graag vooraf mee wanneer er veranderingen in uw organisatie plaatsvinden die invloed kunnen hebben op uw netwerk. Zo voorkomen we dat uw netwerk door veranderingen onbeheersbaar of instabiel wordt.

Back to Top